Restmaling til støvbindingTa vare på all restmaling i diverse beholdere på lageret, og bruk restmalingen når virksomheten får oppdrag med støvbinding av betongoverflater.
Kartlegging og lagring av farlig avfallKartlegg hva virksomheten har av farlig avfall og sørg for at det farlige avfallet og emballasje med rester av farlig avfall lagres tørt, under tak og utilgjengelig for uvedkommende.
AvfallsveilederTa i bruk Oslo kommunes avfallsveileder for små og store arrangementer, som gir tips til hvordan man kan planlegge og gjennomføre avfallshåndteringen.
Eventer på senteretDersom kjøpesenteret har eventer/arrangementer, fokuser på å gjennomføre dette på en miljøvennlig måte med bærekraftige innkjøp, ingen forsøpling og lite avfall.
Returnerte elektriske produkterElektriske produkter som er kjøpt inn, men returnert fra prosjekter - og som er brukbare - kan gis bort til videregående skoler som driver fagopplæring innen faget.
Vann fra springenTilby vann fra springen til matserveringen, og ikke selg flaskevann. La gjester fylle opp egne vannflasker på spisestedet.
Egen koppOppfordre gjester til å kjøpe kaffe/te eller annen drikke i egen, medbragt kopp, og gi rabatt på drikke til gjester som ikke trenger å ta en engangskopp.
TimekortSend ut SMS til kundene med innkalling til time og/eller bekreftelse på timebestilling, i stedet for å sende timekort på papir.
Gi bort restprodukterPlukk ut makulatur, overskuddspapir og andre overskuddsmaterialer fra lageret og gi det bort til barnehager, skoler eller andre som kan ha nytte av det.
Gjenbruk av pappesker og poserSørg for å levere varer i pappesker og poser som kan brukes flere ganger, og ta med gamle esker og poser tilbake ved leveranser hos faste kunder.
MiljøringenBli medlem av Miljøringen, et nettverk for forurenset grunn og sedimenter.
Gjenbruk av masserTilrettelegg for gjenbruk og gjenvinning av rene masser på anleggsplasser.
Ta med avfall tilbakeTa med alt avfall som produseres ute ved montering tilbake til produksjonslokalet så det kan sorteres der for å sikre god sortering.
Inspirasjon til bruk av restematHa møter og samlinger på tvers av avdelinger, og inspirer hverandre til å finne måter å bruke matrester på. Lag gjerne et internt oppskriftshefte med restematoppskrifter.