29. november 2022

Matsvinnprosjekt i kommuner

Tiltak:

  • Gjennomfør et prosjekt i kommunen for å redusere matsvinn, for eksempel i sykehjemsetaten. Hør Miljødirektoratets klimapodcast om matsvinn og matvinn i Aurskog-Høland kommune som inspirasjon.
  • Undersøk om kommunen kan bidra til å redusere «skjult matsvinn», for eksempel ved at én av kommunens omsorgsinstitusjoner tar i bruk utsorterte, snåle grønnsaker, kje-kjøtt eller hønekjøtt fra lokale matprodusenter som ellers ikke får omsatt slike råvarer.

 

Informasjon

Podcasten inneholder gode tips til hvordan man planlegger og gjennomfører et prosjekt for å redusere matsvinn, og hvordan man viderefører tiltakene etter prosjektet. Aurskog-Høland klarte å redusere matsvinnet med 27% i løpet av prosjektperioden, og har som mål å redusere med 50% innen 2030. Prosjektet har også ført til mer matglede og matlyst hos beboerne på sykehjemmene.

Hør podcasten på Miljødirektoratets nettsider eller der du hører podcast.

Les om «skjult matsvinn» i Norge i Green House-rapporten Underutnytta matressursar på menyen.