11. juli 2022

Miljøvennlig kaffe på jobb

Tiltak:

Sørg for en mest mulig miljøvennlig kaffekultur på arbeidsplassen. Aktuelle tiltak kan være:

  • Kjøp kaffe som er økologisk, Fairtrade-sertifisert, eller har et annet tredjeparts miljømerke.
  • Ikke tilbered mer kaffe enn dere klarer å drikke opp.
  • Bruk flergangskopper, og oppfordre gjerne til å bruke samme kopp flere ganger.
  • Gjenbruk kaffegruten: samarbeid med andre bedrifter som samler inn og gjenbruker kaffegrut, lag kompost på arbeidsplassen, eller la interesserte ansatte som komposterer hjemme ta med kaffegruten hjem.
  • Har dere kaffekapsler? Samle brukte kapsler i egne poser, og returner dem til leverandøren som kan gjenvinne dem.
  • Oppbevar kaffen riktig så kvaliteten bevares.
  • Velg kaffemaskiner med lavt energiforbruk.

 

Fakta/informasjon: 

Norge er i verdenstoppen på forbruk av kaffe per person, og en stor andel av kaffen drikkes på arbeidsplassen. På grunn av det store volumet, medfører kaffedrikking en stor miljøbelastning fra både emballasjen, energi- og vannforbruket i kaffelagingen, men aller mest fra dyrkingen og produksjonen.

 

Les mer: 

Må vi drikke sur kaffe for miljøet? – Miljøfyrtårn

Norsk kaffeinformasjon