Bli kjent med Miljøfyrtårns ansatte:

Geir Morten Holtan

Seniorrådgiver, hovedkontor/konsern

Møt Geir, insektsinfluenser, seniorrådgiver, kundenes yndling og den som har fanget den største fisken blant kollegene. Siden 2012 har han fulgt utviklingen av Miljøfyrtårn fra en liten ordning til en internasjonalt anerkjent løsning for små og mellomstore bedrifter.

En jordnær influenser

Geir var dypt inne i artsverden og biologistudiet da han traff sin kjære Hildegunn i Bergen. Etter 17 år med en engasjert ektemann som på død og liv skulle vise henne de utallige mange insektsbildene, foreslo hun at han heller kunne dele de med noen andre – og slik ble Geir en insektsinfluenser på Instagram.

– Det å komme nært på smådyr, og se hvordan de er skapt og hvor smarte de er, er helt fantastisk, forteller Geir engasjert.

Men Geir har ikke mistet fotfestet av den grunn. Når han ikke er opptatt av å redde verden i Miljøfyrtårn, er han fremdeles en rolig familiemann som er glad i fiske og soppturer.

– Det er noe med å bli voksen som gjør at man får lyst til å bruke disse ressursene som er tilgjengelig. Jeg søker ro og inspirasjon i naturen, og da kan jeg likegodt plukke med meg noe når jeg er der ute. I tillegg er det kult å servere når man har høstet ingrediensene selv, det er litt mer stas og genuint.

Redder verden – mail for mail

Å være seniorrådgiver for hovedkontor og konsern handler mye om det som skjer i Miljøfyrtårns digitale portal. Her styrer bedriftene sitt miljøarbeid og måler effektene av grønne tiltak. Geir er alt fra teknisk støtte til kundekontakt. Han hjelper virksomhetene med å navigere i systemene, og med å lose dem gjennom slik at de får best mulig utbytte av verktøyet og mulighetene som finnes i ordningen.

– Jeg er en servicefyr som liker å hjelpe andre – da er det veldig givende å få raske tilbakemeldinger. Selv om jeg ikke gjør tiltak direkte, er jeg med å bidra til at andre tar de riktige beslutningene. Med et hjerte for naturen, gir det mening å hjelpe andre til å være bedre på det området.

«Miljøfyrtårn er et sted hvor jeg kan være med å redde verden
– mail for mail.»


Skjebnesvanger tellefeil

Geir flyttet fra Kristiansand til Bergen for å studere biologi og zoologisk systematikk, med økologi og biodiversitet som retning. Etter studiet fikk han jobb på Vestlandet i et analyselaboratorium hvor de analyserte drikkevarer og næringsmidler.

–  Jeg får ofte spørsmål om utslipp og miljø, da kommer bakgrunnen min godt med. I tillegg til et brennende engasjement og hjerte for natur og miljø.

Geir og familien havnet tilbake på Sørlandet på grunn av en tellefeil i barnehagesystemet. Da det plutselig ikke var plass til minstemann, bestemte Holtan-familien seg for å søke i Kristiansand. De fikk napp etter to dager. Geir kom over en stilling i Miljøfyrtårn og søkte. Jobbintervjuet tok han på telefonen mens han var ute og trilla på minstemann. Personlighetstestene tok han på en låne-pc i hotellresepsjonen i Skallerup. Ja, Geir er en rolig sørlending.

– Og Miljøfyrtårn har nok også profesjonalisert rekrutteringsarbeidet siden den gang, ler Geir. 

På spørsmål om hva han liker best med arbeidsplassen, svarer han: 

– Det beste med å jobbe i Miljøfyrtårn er at det alltid er i utvikling. Det er alltid noe som skjer! Å jobbe med klima og miljøspørsmål er en evig kilde til ny kunnskap, som er både utfordrende og spennende. Muligheten til å kunne være med å få til noe via andre, og det å gå foran i det nødvendige skiftet er veldig givende. Jeg vil gjerne se meg selv i speilet når jeg er gammel og kunne si at jeg i hvert fall har gjort noe for generasjonene etter meg.

Oppfordring til nye søkere

– Har man lyst til å være med og gjøre en liten forskjell, er dette rette plassen. Vi har i tillegg en fleksibel arbeidsgiver som ser den enkelte og dens behov, og jeg stortrives med kollegene mine.

Det er gøy å gå på jobb – med hånda på hjertet, smiler Geir.

FUN FACT

Geir har en bronsemedalje fra junior NM i basket.
Han spiller fortsatt basket på old boys-nivå og har unngått de klassiske skadene – enn så lenge.

Instagramkontoen til Geir heter @itdoesntbugme.

Denne spesielle blærebillen finnes kun få plasser her i landet – og selvfølgelig har den funnet seg til rette i hagen til Geir. Like barn leker best!

Lundblåhjort er ikke så sjelden, men en av våre vakreste biller i Geirs øyne. Fantastisk blåfarge! 

Rombekrabba fikk Geir opp i magen på en torsk han fisket. Krabba er fremmedart og ble først observert i Norge for 15-20 år siden.