Differensierte porsjonsstørrelser
Tiltak:
- Tilby gjestene å velge mellom ulike størrelser på rettene, så porsjonsstørrelsen tilpasses etter gjestenes ønsker og behov.
Fakta/informasjon:
Hensikten med dette tiltaket er å unngå å gi gjestene for store porsjoner, så mindre mat kastes fra tallerkenene. I Norge kastes årlig 385 000 tonn mat som burde vært spist, og dette er et miljøproblem i hele verden. Reduksjon av matsvinn er ønskelig av både miljømessige, økonomiske og etiske grunner.
Les mer:
- Om matsvinn fra Matvett: https://www.matvett.no/bransje/om-matsvinn
- Prosjekt KuttMatsvinn2020: https://www.matvett.no/bransje/kutt-matsvinn-2020
- Rapport om matsvinn i Norge fra Østfoldforskning: https://www.ostfoldforskning.no/media/2109/or2818-matsvinn-i-norge-rapportering-av-noekkeltall-2015-2017.pdf