Sommerhilsen fra Miljøfyrtårn

Miljøtips til norgesferien

| ,

Sommeren er endelig her, og vi er klare for en velfortjent pause med tid til å slappe av, lade batteriene og nyte ferien. Men hvordan kan vi sørge for at vår velfortjente ferie også er bærekraftig?

Ferie skal først og fremst være avslappende og gøy, men å minimere fotavtrykket på tur gir en ekstra god følelse. Miljøfyrtårn er stolte av at stadig flere virksomheter innenfor reiseliv, arrangementer og festivaler velger å Miljøfyrtårn-sertifisere seg og bidrar til den grønne omstillingen. Her er noen tips til miljøvennlige steder og aktiviteter du bør oppleve i sommer:

Overnattingssteder

Det er en rekke Miljøfyrtårn-sertifiserte hoteller rundt om i landet. I vår oversikt over alle sertifiserte virksomheter i Norge,  vil du finne omtrent 350 hoteller og overnattingssteder fra nord til sør i hele Norge, alt fra større luksuriøse hotellkjeder til mindre, koselige overnattingssteder. Noen sertifiserte overnattingsteder som kan være verdt å besøke er Tregde feriesenter, et steinkast fra Mandal, herskapelige Boen Gård utenfor Kristiansand og vestlandsidyll på Hotel Union Geiranger.

Festivaler

Til manges store glede er det også full festivalsommer i år, og Miljøfyrtårn er stolte av at stadig flere festivaler tar mer ansvar for sin miljøpåvirkning. Her vil du finne noe for enhver smak, enten det er beachfestivalen Palmesus, Jazzfestivalen i Kongsberg eller Øyafestivalen i Oslo. 

Aktiviteter

Det er også mange Miljøfyrtårn-sertifiserte aktivitetsbaserte tilbydere. Enten du vil til Dyreparken i Kristiansand, klatre ved prekestolen eller spille fotballgolf ved Vestlia resort

Les om Miljøfyrtårn-sertifiserte perler på norgesferie.

Slik kan du gjøre ferien litt mer miljøvennlig:

  • Vi vet at det grønneste vi kan gjøre er å unngå flyreisen. Men, det er ikke noe alle kan eller ønsker å prioritere bort i ferien. Fordi take-off og landing fører til mest utslipp, bør du prøve å velge direktefly fremfor en rute med mellomlandinger. Prøv også å pakke lett – hvert kilo du har med deg på reise øker klimabelastningen fra flyturen.

  • Fyll feriedagene med aktiviteter som gir lite utslipp! Prøv å padle kajakk, surfe eller klatre fremfor å kjøre vannscooter eller paragliding, som krever drivstoff.

  • Undersøk alltid om det er muligheter for å reise kollektivt fremfor å bruke leiebil dit du drar på ferie. Kanskje blir du mer kjent med lokalbefolkningen, og får sett enda flere steder enn du hadde planlagt. 

  • Bruk sykkelen! Sykkelen er det aller mest miljøvennlige transportmiddelet, og i tillegg er bra for helsa og gratis! (hvertfall om du har sykkel fra før). Du kan også ofte leie både sykler og el-sykler der du måtte være på tur. 

  • Reis sjeldnere og lenger. Ta en lang ferie i stedet for flere små.

PS: Den norske krona har svekket seg og utlandet er dyrere enn på lenge. Dette gjør en norgesferie enda mer attraktiv. Det å utforske vårt eget vakre land kan gi minst like mye glede, samtidig som det er snillere mot både miljøet – og lommeboken.

Riktig god sommer fra oss i Miljøfyrtårn!