Sommerhilsen fra Miljøfyrtårn

| ,

En ny sommer står for tur – og endelig en som er tilnærma pandemi-fri! Flyplassene er overveldet av reiselystne nordmenn, festivalene er tilbake, og munnbind og antibac er byttet ut med is, grillmat og sosiale sammenkomster. 

Ferie skal først og fremst være avslappende og gøy, men å minimere fotavtrykket på tur gir en ekstra god følelse. Miljøfyrtårn er stolte av at stadig flere virksomheter innenfor reiseliv, arrangementer og festivaler velger å Miljøfyrtårn-sertifisere seg.

Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter du kan besøke i sommer 

Hoteller

Skal du sove på hotell kan du se en rekke Miljøfyrtårn-sertifiserte hoteller her. Der vil du finne hoteller fra nord til sør i hele Norge. Vi har tidligere anbefalt flere idylliske overnattingsteder du kan besøke, blant annet Tregde feriesenter et steinkast fra Mandal, herskapelige Boen Gård utenfor Kristiansand og vestlandsidyll på Hotel Union Geiranger. Les mer om de ulike Miljøfyrtårn-sertifiserte stedene her. 

Festivaler

Til manges store glede er det også full festivalsommer i år, og Miljøfyrtårn er stolte av at stadig flere festivaler tar mer ansvar for sin miljøpåvirkning. Her vil du finne noe for enhver smak, enten det er beachfestivalen Palmesus, Jazzfestivalen i Kongsberg eller Øyafestivalen i Oslo. 

Aktiviteter

Det er også mange Miljøfyrtårn-sertifiserte aktivitetsbaserte tilbydere. Enten du vil til dyreparken i Kristiansand, klatre ved prekestolen eller spille fotballgolf ved Vestlia resort. Les mer om ulike steder i denne artikkelen. 


.. Og slik kan du gjøre ferien litt mer miljøvennlig:

  • Vi vet at det grønneste vi kan gjøre er å unngå flyreisen. Men, det er ikke noe alle kan eller ønsker å prioritere bort i ferien. Fordi take-off og landing fører til mest utslipp, bør du prøve å velge direktefly fremfor en rute med mellomlandinger. Prøv også å pakke lett – hvert kilo du har med deg på reise øker klimabelastningen fra flyturen.
  • Fyll feriedagene med aktiviteter som gir lite utslipp! Prøv å padle kajakk, surfe eller klatre fremfor å kjøre vannscooter eller paragliding, som krever drivstoff.
  • Undersøk alltid om det er muligheter for å reise kollektivt fremfor å bruke leiebil dit du drar på ferie. Kanskje blir du mer kjent med lokalbefolkningen, og får sett enda flere steder enn du hadde planlagt. 
  • Bruk sykkelen! Sykkelen er det aller mest miljøvennlige transportmiddelet, og i tillegg er bra for helsa og gratis! (hvertfall om du har sykkel fra før). Du kan også ofte leie både sykler og el-sykler der du måtte være på tur. 
  • Reis sjeldnere og lenger. Ta en lang ferie i stedet for flere små.

 

PS: Husk at Norgesferie er like idyllisk selvom det har åpnet for utenlandsferier igjen.
Norge er et langt og vakkert land, med skjulte perler i kriker og kroker, fra sør til nord og fra hav til fjell. Og på veien er det heldigvis mange virksomheter som tenker på miljøet i driften sin.

Og sist men ikke minst… Riktig god sommer fra oss i Miljøfyrtårn!