Hva lurer du på om EUs grønne næringspolitikk?

Tittel:
Hva lurer du på om EUs grønne næringspolitikk?
Tid/Dato:
12.06.2024
Hvor:
Webinar, Teams
Kategori:
Alle typer virksomheter

Miljøfyrtårn er med når EU nå utvikler en egen rapporteringsstandard for bærekraft for små og mellomstore bedrifter. EU har i de siste fem årene utviklet grønn næringspolitikk på løpende bånd. Det merker også norsk næringsliv som nå blant annet rigger seg for omfattende rapportering på bærekraft. Direktivet om bærekraftsrapportering er en kraftig skjerpning av både omfang og seriøsitet i forhold til dagens lovverk.

EU utarbeider tre standarder for bærekraftsrapportering. Alle standardene lister opp indikatorer innenfor miljø (klima, natur, vann, forurensing m.m.), sosiale forhold (menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter m.m.) og styringsmessige forhold (korrupsjon m.m.). Man skal rapportere på de indikatorene som er vesentlige for virksomheten.

Seniorrådgiver for politikk og samfunn i Miljøfyrtårn, Øygunn Sundsbø Brynildsen, gir oss en grunnleggende innføring i EUs grønne reguleringsbølge og hvordan denne er relevant for norske små og mellomstore bedrifter.

Les også siste løypemelding fra Brüssel: Hva må norske SMBer rapportere om bærekraft?

Ved påmelding kan du stille spørsmål i forkant om det du lurer på og vi vil prøve besvare alle spørsmål i løpet av webinaret.

 

Tidspunkt: Onsdag 12. juni klokken 10.00-10.45

Pris: Gratis

Målgruppe: Alle virksomheter

Webinaret gjennomføres ved bruk av Teams

Meld deg på