Jonas Gahr Støre på besøk hos Stiftelsen Miljøfyrtårn

Jonas Gahr Støre på besøk hos Miljøfyrtårn

Denne uken gjestet Jonas Gahr Støre (leder, AP), Are Tomasgard (ledelse, LO) og Jan Oddvar Skisland (ordfører i Kristiansand) Miljøfyrtårns hovedkontor i Kristiansand. Målet med besøket var å bli bedre kjent med Miljøfyrtårns bidrag for grønn omstilling av norske arbeidsplasser.

Gahr Støre fikk en orientering om Miljøfyrtårns vekst og satsing, med 1300 nye sertifiserte virksomheter i fjor, og ytterligere vekst første halvår i år. Mange norske virksomheter har benyttet koronaåret 2020 til å ta steg mot grønn omstilling, som har resultert i 34 % høyere antall nye Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter hittil i år, sammenlignet med første halvår i fjor.

Ordfører Skisland og Gahr Støre fikk en presentasjon av Miljøfyrtårns oppdrag om å gjøre grønn omstilling konkret og håndterbart for den enkelte bedrift, samtidig som at løsningene skal være lønnsomme. Videre ble de vist rundt i de nye lokalene til Miljøfyrtårn i Kristiansand sentrum.

Miljøfyrtårn mener det er viktig å ikke glemme de små og mellomstore virksomhetene under grønn
omstilling, da disse utgjør hele 98 prosent av landets virksomheter og står for nær halvparten av sysselsetting og omsetning i næringslivet.

Jonas Gahr Støre på besøk hos Stiftelsen Miljøfyrtårn
Linn Grøtberg og Jonas Gahr Støre.

—  Dessverre blir de største virksomhetene satt i fokus, og dermed blir de små og mellomstore virksomhetene glemt,  forteller Linn Grøtberg, leder for organisasjon og samfunn i Miljøfyrtårn.

— Det er jo disse virksomhetene det er flest av, nikker Støre anerkjennende tilbake.

— Nettopp. Så vi i Miljøfyrtårn legger til rette for at også disse kan bidra i det grønne skiftet, svarer Grøtberg.

 

Miljøfyrtårn har tidligere skrevet om hvor vanskelig det er for små virksomheter å jobbe sirkulært. 

 

Hittil i år har Miljøfyrtårn notert over 625 nye sertifiserte virksomheter, noe som er 34 % høyere enn første halvår i fjor. Totalt er over 7700 norske virksomheter Miljøfyrtårn-sertifisert.

—  Vi er utrolig stolte av disse tallene, og jeg tror veksten skyldes at næringslivet opplever en større etterspørsel i markedet etter klima- og miljøvennlige løsninger, avslutter Grøtberg.