Resertifisering

For å sikre kontinuerlig forbedring må alle Miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter resertifiseres hvert tredje år. Alle virksomheter mottar en påminnelse om resertifisering seks måneder før fristen går ut.

Veileder for resertifisering
Vi har utviklet en veileder for resertifisering, som tar deg gjennom prosessen steg for steg. Veilederen kan du se her. I tillegg gjennomføres det jevnlige webinarer der det gis veiledning på hvordan virksomheten skal gå frem for å forberede resertifiseringen.  Her er det også muligheter for å stille spørsmål til våre rådgivere direkte.  Se vår kurskalender for neste webinar og meld deg på her
 
Av praktiske årsaker gjelder spesielle retningslinjer for virksomheter i Bergen, Oslo og Trondheim.  Se tilpasset veileder for resertifisering her: BergenOslo | Trondheim
 
Nytt sertifikat og diplom
Sertifisøren bestiller nytt sertifikat til virksomheten i Miljøfyrtårnportalen når dere er godkjent på nytt.  Sertifikatet gjelder i tre nye år, og er det formelle dokumentet på at virksomheten forblir sertifisert.
 
I 2015 lanserte vi et redesignet diplom som på en langt bedre måte hjelper virksomheten å synliggjøre deres miljøarbeid. Resertifisering er en fin anledning til å bestille nytt diplom. Ta kontakt med oss på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom virksomheten har fått nytt navn siden forrige diplom ble tildelt.

Ansvar i forbindelse med resertifisering
Dersom virksomheten ikke har blitt resertifisert innen tre år, vil sertifikatet bli ugyldig. Virksomheten vil da få en automatisk e-post om at om at de ikke lenger er sertifisert. Virksomheten faller da også ut av våre lister på internett over Miljøfyrtårnvirksomheter med gyldig sertifikat.
 

Dersom virksomheten ikke blir resertifisert innen fire måneder etter at fristen for resertifisering er utløpt, vil sertifikatet bli utmeldt, og virksomheten vil ikke lenger få noen oppfølging fra oss.

Forhold som følger av flytting, fusjoner og andre større hendelser som endrer virksomhetens drift, vil være viktig å få vurdert i forbindelse med resertifisering. Ta gjerne kontakt med Miljøfyrtårn for råd og veiledning dersom du er i tvil.