Bli kjent med Miljøfyrtårns ansatte:

Kenneth Mykland

Rådgiver, teknologi og utvikling

Kenneth er rådgiver for teknologi og utvikling i Miljøfyrtårn, en stilling han beskriver som utrolig variert og hands on. Hans evne til å være løsningsorientert og glad i å jobbe i team er høyt verdsatt.

Fra New Zealand til Lillesand

Nordfjordeidingen hadde tilbrakt et tiår i New Zealand, da han på ferie hjemme i Norge fant kjærligheten. Det var full klaff. Nå bor Kenneth i Lillesand med sin kjære Camilla, deres to døtre og to katter. Småbarnsfamilien bor 200 meter fra havet og nyter det skjærgården har å by på, som fiske, wakeboarding og båtlivet.


«Veldig imponert over hvor familievennlig organisasjonen er. De er veldig flinke på å tilrettelegge for småbarnsfamilier – det er det ikke alle som er.»

– Vi blir gitt mye tillit

Som rådgiver innenfor teknologi er hans oppgave å finne nye teknologiske løsninger, og implementere disse for å heve og videreutvikle Miljøfyrtårns digitale verktøy.

Kenneth jobber også som prosjektleder for ulike digitale utviklingsprosjekt. Her har han godt og tett samarbeid med fageksperter på miljøfag, tjenestedesign og markedsinnsikt, og han samarbeider med eksterne partnere som leverer bidrag innen koding og systemutvikling.

– Noe av det morsomste med jobben er å være tett på og ha god kontakt med sluttbrukerne av tjenestene vi utvikler. Jobben åpner opp muligheter for å kunne samarbeide med andre organisasjoner og virksomheter i Norge på små og store prosjekter. Vi blir gitt muligheten til å utvikle oss selv med kompetanseheving innen ulike områder som vi interesserer oss for og som vi ser organisasjonen har behov for i fremtiden, sier han.

At Kenneth er engasjert og trives i Miljøfyrtårn er lett å merke. Videre forteller han: 

– Miljøfyrtårn er veldig fremoverlent og har stort fokus på å utfordre ny teknologi og trender for å identifisere potensielle anvendelser, som å implementere KI i de ulike produktene vi utvikler. Det er en veldig fremtidsrettet organisasjon som ønsker å være ledende innen innovasjon og utvikling, med digitale verktøy innen bærekraft. Å jobbe i Miljøfyrtårn byr på mange spennende muligheter hvor man får lov til å jobbe med veldig mye forskjellig, og ikke minst å jobbe i et miljø hvor det er veldig høy faglig kompetanse på tvers av avdelingene. 

Det er veldig høyt kunnskapsmiljø her, selv om vi er liten organisasjon.»


Veien til tårnet

Nordfjordeidingen bestemte seg som tjueåring for å ta et steg ut i den vide verden og flyttet til New Zealand. Det var studier, en bachelorgrad i design og visuell kommunikasjon, som ledet han dit.

Kenneth ble værende i årene etter studiene også, hvor han jobbet med fotografering og filmskapning.

Her hjemme i Norge begynte Kenneth på en mastergrad i multimedia og læringsteknologi. Det var først da de begynte med apputvikling og jobbet med gamification og læringsteknologi, at Kenneth virkelig fikk øynene opp for IT og teknologi.

Stillingen i Miljøfyrtårn var den første jobben han kikket på innenfor det området, og den første jobben han søkte på. Det var full klaff nok en gang.

Oppfordring til nye søkere

Kenneth sin oppfordring til nye søkere er at hvis du har interesse av teknologi og utvikling, og i tillegg er opptatt av klima, miljø og bærekraft – da kommer du til en jobb som er veldig meningsfull.

Det må også nevnes at vi har verdens beste arbeidsmiljø, som teller mer enn noen ting annet, sier Kenneth smilende.

FUN FACT

Kenneth er glad i ekstremsport og har hoppet i strikk ved verdens første kommersielle bungy jump-lokasjon, i New Zealand.

Det ga ikke mersmak..