Halloween er kjent for sine skumle kostymer, mørke gater og dekorerte gresskar, men den virkelige skrekken ligger kanskje i feiringens miljøpåvirkning. Hvert år kastes tonnevis av plastdekorasjoner, engangskostymer og overflødig emballasje, og etterlater en søppelbyrde som varer langt lenger enn skumle høstkvelder.
Vi gir deg derfor noen tips og triks til hvordan du kan ha en grønnere Halloween-feiring på arbeidsplassen med en skremmende god samvittighet:
Skrekkelig gjenbruk
Kjøpte du et skummelt monster i fjor, er sannsynligheten ganske stor for at det er like skummelt i år også. Gjenbruk det du har av dekorasjoner, så sparer du både lommeboka og miljøet.
Enda bedre er det om du går for håndlagde dekorasjoner. Et gammelt laken med øyehull blir fort et klassisk spøkelse, eller ta en luftetur i løpet av arbeidsdagen og sanke inn kongler, høstblader og kvister. Litt frisk luft gjør godt for hodet også – og kan kanskje skremme bort noen av de andre kontorspøkelsene.
Kostymer på budsjett (og uten miljøskam)
Hvor mange ganger har du kjøpt et kostyme du brukte i nøyaktig en kveld? Mange av dem er nok skumlere for miljøet enn for feiringen. Lag kostymer fra klær eller materialer du allerede har liggende, eller arrangere kostymebytte med venner og kolleger. Det blir både personlige og miljøvennlig!
Arrangerer du en kostymekonkurranse med kategoriene «mest kreative kostyme» eller «beste gjenbrukskostyme», er du sikker på å få i gang konkurranseinstinktet også.
Gresskarlykt-stafett
Hvorfor skjære gresskar alene når du kan gjøre det til en lagsport? Del ansatte inn i lag og gi dem ett gresskar hver. Hvert lagmedlem har et minutts tid på skjæring og må deretter gi stafettpinnen videre til neste lagmedlem. Sett en grense for hvor lenge konkurransen skal vare, eller hvor mange minutter hvert lagmedlem skal få.
Bruk gjerne innmaten til å lage en gresskarsuppe eller kanskje en chutney – bærekraft på sitt skumleste og beste.