Måling av matsvinn
Tiltak:
Gjennomfør målinger av matsvinnet i virksomheten.
Fakta/informasjon:
Formålet med måling er å få en oversikt over matsvinnet i sin egen virksomhet, bli bevisst på hva som kastes av spisbar mat og dermed få et bedre grunnlag til å finne tiltak som kan forebygge og redusere matsvinnet. I følge Matvett kastes det i Norge årlig 385 000 tonn mat som burde vært spist, og dette er et miljøproblem i hele verden. Klimagassutslippene forbundet med matsvinnet tilsvarer en fjerdedel av utslippene fra personbiltransporten i Norge. Matsvinnet kan forebygges gjennom bedre planlegging og økt kunnskap om holdbarhet og oppbevaring.
Les mer:
- Veileder for kartlegging av matsvinn i serveringssektoren: https://www.matvett.no/uploads/documents/OR.10.19-Veileder-for-kartlegging-av-matsvinn-serveringssektoren.pdf
- Reduksjon av matsvinn fra Matvett: https://www.matvett.no/bransje
- Faktaark om matsvinn: https://miljotest.wpengine.com/wp-content/uploads/2017/06/Faktaark-matsvinn.pdf
- Rapport om matsvinn i Norge fra Østfoldforskning: https://www.ostfoldforskning.no/media/2109/or2818-matsvinn-i-norge-rapportering-av-noekkeltall-2015-2017.pdf