Kjøttfri dag i elevkantine
Tiltak:
- Ha en kjøttfri dag i uka i elevkantinen, og sørg for gode vegetartilbud hver dag.
- Server kjøttfrie og kjøttreduserte middager jevnlig på folkehøgskoler og internatskoler.
Fakta/informasjon:
Vegetarmat er et bra miljøvalg fordi produksjon av plantebasert mat slipper ut mindre drivhusgasser, krever mindre jordbruksarealer og har lavere vannforbruk enn produksjon av animalske produkter. Jordbruksarealene øker ikke i takt med befolkningsveksten, og klimaendringene fører til at vannmangel blir et økende problem. Derfor er det viktig at mat produseres mer areal- og ressurseffektivt, og en økt andel vegetarmat i nordmenns kosthold vil være positivt for miljøet.
Les mer:
- Faktaark om matsvinn: https://miljotest.wpengine.com/wp-content/uploads/2017/06/Faktaark-matsvinn.pdf
- CO2-utslipp og arealbruk fra matproduksjon: https://forskning.no/landbruk-mat-miljo/enorm-utregning-sa-ille-er-kjott-for-miljoet/259128