Informasjon om matsvinnreduksjon
Tiltak:
Informer kundene/gjestene om hvilke matsvinnreduserende tiltak som gjøres i virksomheten, og oppfordre dem til å bidra.
Fakta/informasjon:
I serveringsbransjen er en stor andel av matsvinnet tallerkenrester. Informasjon om hvilke tiltak virksomheten gjør for å redusere matsvinnet og hvorfor det gjøres kan bidra til at kundene i større grad bidrar til å redusere eget matsvinn og får økt forståelse for tiltakene som gjøres. Å informere om virksomhetens miljøarbeid kan også bidra til å gi positivt omdømme.
I følge Matvett kastes det i Norge årlig 385 000 tonn mat som burde vært spist, og dette er et miljøproblem i hele verden. Klimagassutslippene forbundet med matsvinnet tilsvarer en fjerdedel av utslippene fra personbiltransporten i Norge, i tillegg til at produksjonen av maten som ikke blir spist har krevd mye energi, vann og arealer.
Les mer:
- Prosjekt KuttMatsvinn2020: https://www.matvett.no/bransje/kutt-matsvinn-2020
- Matsvinnreduserende tiltak fra prosjekt KuttMatsvinn2020: https://www.matvett.no/bransje/kutt-matsvinn-2020/tiltak
- Faktaark om matsvinn: https://miljotest.wpengine.com/wp-content/uploads/2017/06/Faktaark-matsvinn.pdf