Feilemballerte varer
Tiltak:
- Butikker i kjede som mottar varer som er overemballert eller feilemballert bør underrette hovedkontoret om dette. Legg ved bilder som dokumentasjon.
Fakta/informasjon:
Optimal emballasjebruk går ut på at type og mengde emballasje tilpasses hvert enkelt produkt, så produktet holder seg best mulig, men uten å bruke for mye emballasje. Når det gjelder matvarer er det viktig å understreke at det er bedre å bruke mer emballasje enn å måtte kaste maten som følge av dårlig emballering. For andre produkter er optimal emballasjebruk den emballeringsmetoden som pakker produktet mest mulig effektivt, for å spare på emballasjematerialene og å effektivisere transport og lagring. Emballasjebruken kan også optimaliseres ved å gjenbruke emballasjen og å velge miljøvennlige materialer.
Les mer:
- Om matemballering fra Emballasjeforeningen: http://www.emballasjeforeningen.no/blogg/2015/11/16/har-ikke-verden-gatt-fremover/
- Emballasje og matsvinn fra Nofima: https://nofima.no/nyhet/2014/02/emballasjen-minskar-matsvinn/
- Tips til smartere emballasje fra Grønt Punkt: https://www.grontpunkt.no/nyhet/tre-tips-til-smartere-emballasje/