Brød til maten
Tiltak:
- Spør gjestene om de ønsker brød og annet tilbehør til maten, i stedet for å gi det automatisk.
Fakta/informasjon:
Restauranter og andre serveringssteder kan redusere matsvinnet og kutte kostnader ved å spørre gjestene om de ønsker brød eller annet tilbehør til maten fremfor å gi det ut automatisk. Miljøfyrtårnsertifiserte Hotell Continental som også deltar i Prosjekt KuttMatsvinn2030 har redusert matsvinnet sitt med hele 31% ved hjelp av enkle tiltak.
I følge Matvett kastes det i Norge årlig 385 000 tonn mat som burde vært spist, og dette er et miljøproblem i hele verden. Klimagassutslippene forbundet med matsvinnet tilsvarer en fjerdedel av utslippene fra personbiltransporten i Norge, i tillegg til at produksjonen av maten som ikke blir spist har krevd mye energi, vann og arealer.
Les mer:
- Kundehistorie fra Hotel Continental: https://miljotest.wpengine.com/aktuelt/okt-kompetanse-har-bidratt-til-kraftig-reduksjon-i-matsvinnet/
- Faktaark om matsvinn: https://miljotest.wpengine.com/wp-content/uploads/2017/06/Faktaark-matsvinn.pdf
- Informasjon om matsvinn fra matvett.no: https://www.matvett.no/aktuelt/alle-m%C3%A5-bidra-til-%C3%A5-l%C3%B8se-matsvinnfloken