Med et helt nytt kriteriesett for næringsmiddelindustrien dekker vi nå hele mat- og drikkevareindustrien, og kan tilby mer relevante kriterier som adresserer miljøaspektene både i egen drift og i verdikjeden.
Det nye kriteriesettet vil erstatte dagens kriteriesett for iskremfabrikk/meieri, kjøttbearbeidende industri og bakeri.
Matproduksjon står for omtrent en fjerdedel av klimagassutslippene globalt, og har også betydelig miljøpåvirkning på andre områder, som tap av biologisk mangfold, forurensning, vannforbruk og dyrevelferd. Miljøfyrtårn har lenge adressert bærekraftig mat i flere bransjekriteriesett. Etter flere innspill fra sertifiserte virksomheter om at kriteriene var noe uklare og lite samstemte på tvers av bransjer, så vi behov for en helhetlig gjennomgang og revisjon av alle kriteriene knyttet til bærekraftig mat i utvalgte bransjer.
Gå til full kriterieoversikt her. Merk at de reviderte/nye kriteriene som er listet opp over ligger innunder de aktuelle bransjekriteriesettene. Det er ikke et eget kriteriesett som heter “Bærekraftig mat”.