Lansert 14. september 2022
Miljøfyrtårn har lansert et helt nye sertifiseringskriterier for eiendomsbransjen, som hovedsakelig er rettet mot eiendomsutviklere, eiendomsbesittere og eiendomsforvaltere. Målet med kriteriene å skape konkret og kontinuerlig forbedring på de viktigste miljøaspektene til eiendomsvirksomheter.
Det nye kriteriesettet er hovedsakelig rettet mot
eiendomsutviklere, eiendomsbesittere og eiendomsforvaltere.
Lansert 15. juni 2022
For å sikre at Miljøfyrtårn har relevans inn i en ny tid, og overfor et arbeidsliv som må gjennom en grønn omstilling, erkjenner vi at vi trenger nye sertifiseringskriterier og nye digitale hjelpemidler. Stiftelsen Miljøfyrtårn har derfor investert store ressurser i å videreutvikle både sertifiseringsverktøyet og miljøledelsesystemet, slik at vi lykkes med å være et verktøy for grønn omstilling.
Felleskriteriene er det grunnleggende kriteriesettet alle virksomheter skal sertifiseres etter.
MERK at nye felleskriterier 2022 kun gjelder private virksomheter, og tas i bruk ved resertifisering.
Med denne lanseringen følger både kriterier og tilhørende verktøy som skal være mer relevante og vesentlige, bidra langt mer effektivt til en målrettet og kontinuerlig forbedring på miljø – og bidra til at ledelsen i virksomheten tar et større strategisk ansvar.
Følgende bransjekriterier endres i forbindelse med lansering av nye felleskriterier:
ID / Kriteriesett | Hovedendringer |
---|---|
ID 2064 – Bank og finans | Knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2065 – Bank og finans | Inkludere tiltak til målene, og knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2066 – Bank og finans | Går fra plan for implementering til faktisk implementering av anbefalinger i TCFD. |
ID 2067 – Bank og finans | Arbeidsmiljø blir spesifisert i kriteriet. |
ID 2068 – Bank og finans | Endres fra å utvikle produkter til å tilby produkter som stimulerer til klima- og miljøsmart adferd. |
ID 2069 – Bank og finans | Knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2070 – Bank og finans | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 2071 – Bank og finans | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 2072 – Bank og finans | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 2102 – Forsikring | Knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2103 – Forsikring | Inkludere tiltak til målene, og knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2104 – Forsikring | Arbeidsmiljø blir spesifisert i kriteriet. |
ID 2105 – Forsikring | Endres fra å utvikle produkter til å tilby produkter som stimulerer til klima- og miljøsmart adferd. |
ID 2106 – Forsikring | Knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2107 – Forsikring | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 2108 – Forsikring | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 2109 – Forsikring | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 447 – Handel | Justert. Bør sees i sammenheng med avfall og ombrukskriterium #2169 i felleskriteriene. |
ID 2125 – Handel | Differensierte krav til dokumentasjon ved førstegangssertifisering og resertifisering. |
ID 2130 – Handel | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 2131 – Handel for hovedkontor | Knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2132 – Handel for hovedkontor | Inkludere tiltak til målene, og knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2133 – Handel for hovedkontor | Knyttes opp mot nye felleskriterier. |
ID 2136 – Handel for hovedkontor | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 1933 – Prosjekterende | Endres. Fokuserer mer på mål i prosjekt siden policy i stor grad blir ivaretatt av nye felleskriterier. |
ID 2137 – Havner | Mindre justeringer for å passe nye felleskriterier. |
ID 1814 – Hovedkontor | Slettes. Ivaretas i nye felleskriterier. |
ID 2186 – Anleggsgartner | Nytt kriterium som presiserer/utdyper felleskriterium 2148, kun relevant for profesjonelle gartnere. |
Lansert 23. september 2022
Med et helt nytt kriteriesett for næringsmiddelindustrien dekker vi nå hele mat- og drikkevareindustrien, og kan tilby mer relevante kriterier som adresserer miljøaspektene både i egen drift og i verdikjeden.
Det nye kriteriesettet vil erstatte dagens kriteriesett for iskremfabrikk/meieri, kjøttbearbeidende industri og bakeri.
Lansert 22. september 2021
Matproduksjon står for omtrent en fjerdedel av klimagassutslippene globalt, og har også betydelig miljøpåvirkning på andre områder, som tap av biologisk mangfold, forurensning, vannforbruk og dyrevelferd. Miljøfyrtårn har lenge adressert bærekraftig mat i flere bransjekriteriesett. Etter flere innspill fra sertifiserte virksomheter om at kriteriene var noe uklare og lite samstemte på tvers av bransjer, så vi behov for en helhetlig gjennomgang og revisjon av alle kriteriene knyttet til bærekraftig mat i utvalgte bransjer.
Disse kriteriene er endret:
Bransje | Hovedendringer |
---|---|
Barnehage | ID 1868: |
Barnehage, Grunnskole/SFO, Videregående skole/ folkehøgskole | ID 1871: |
Sykehjem | ID 737: |
Bofellesskap innen omsorg | ID 1560: |
Restaurant, Kantine, Catering og storkjøkken | ID 2041: |
Enkle serveringssteder | ID 2042: |
Hotell m/frokost | ID 87 |
Kantine | ID 2048 |
Gå til full kriterieoversikt her. |
T: 38 00 80 60
E: post@miljofyrtarn.no
Man - fre: 09.00-15.00
Utvikling og design av Egde Consulting