Princess mottar miljofyrtarndiplom

Tilbyr kundene mer miljøvennlige varer

Princess-kjeden har vært Miljøfyrtårn i en årrekke. Fokus på miljøvennlige varer er stort, og nå har kjeden utviklet en ny type dundyner og dunputer som er svanemerket.

Først ute med miljøfyrtårnsertifisering var hovedkontoret i 2008, før resten av butikkene fulgte i 2009.

Idéen om svanemerkede dyner og puter kom opp for flere år siden, den gangen Princess begynte å kjøpe inn miljøvennlige varer. Bedriften ønsker å ha en sterk miljøprofil, og vil være en foregangsbedrift på dette området.

Siden Princess er den eneste landsdekkende kjeden som selger norskproduserte dyner og puter, samt at dette er en veldig viktig produktgruppe for oss, falt valget på dette da vi ville svanemerke noen av våre produkter. Det sier HMS- og kvalitetssjef i Princess, Linda M. Andreassen.

En naturlig utvikling

Vi bruker mye tid i sengen omgitt av dyner og puter. Det er derfor viktig at dette er et rent og trygt produkt. Vi er opptatt av kvalitet, og dundynene og – putene har i en årrekke vært kjent som gode kvalitetsprodukter. På den måten er det helt naturlig at de burde leve opp til de strenge kvalitets- og miljøkrav som svanemerket krever. Dette er en naturlig utvikling gjennom vårt økende miljøengasjement, sier Andreassen.

Produktene har blitt utviklet gjennom et tett samarbeid med Princess sin dyneleverandør Norsk Fjær (Nordic Form). Princess har stått for den tekniske delen og veiledet leverandøren i hva som skal til for å svanemerke tekstiler. Leverandøren har på sin side tilpasset produksjonen slik at de oppfyller kravene.

Vi tror det er et marked for miljøvennlige produkter, at dette blir mer og mer etterspurt i fremtiden ettersom forbrukerne blir mer bevisste, mener kvalitetssjefen.

Økologiske produkter

Princess satser også på økologiske produkter. Disse produktene er laget av bomull som produseres ved bruk av kompost og naturgjødsel, ikke ved bruk av kunstgjødsel eller giftige sprøytemidler.

De svanemerkede barnedundynene og –putene er økologiske. I tillegg har vi økologiske sengesett og håndklær. Disse produktene er godkjente etter merkeordningen GOTS (Global Organic Textile Standard). Dette er den mest anerkjente merkeordningen for økologiske tekstiler, forklarer Andreassen.

Et langvarig fokus på samfunnsansvar

Princess har hatt samfunnsansvar på agendaen lenge, og mener det er viktig å fokusere på dette. Administrerende direktør Kai J. Gulbrandsen utdyper:

I 2006 og 2007 satt vi oss grundigere inn i sammenhengen mellom tekstiler, kjemikalier og miljø. Dette var samtidig som det ble flere og flere småbarnsforeldre i organisasjonen. Vi tenkte da på hvor gode vi var, og hva vi kunne bli bedre på. Vi ville være best, og ikke selge og distribuere varer som inneholder farlige kjemikalier, sier direktøren.

Vi tok etter hvert kontakt med Hovedorganisasjonen Virke. De pekte oss i retning av Miljøfyrtårn, som hovedsakelig sertifiserer hele bedrifter og butikker. Det var naturlig for oss at en sertifisering også skulle omfatte hele virksomheten. I realiteten kjørte vi derfor to løp; en for butikkene og hovedkontoret, og en for produktene. Vi synes at disse tingene passet godt sammen, og disse to valgene er en viktig del av vårt arbeid med samfunnsansvar, avslutter Kai J. Gulbrandsen.

Av: Jan Erik Buarøy, Ordkraft
Ingressbide: Fra utdeling av Miljøfyrtårndiplom på Vestby Storsenter – fotograf Mattias Mellquist, Vestby Avis.

Butikk, Hovedkontor