The Tall Ship Races Kristiansand er Miljøfyrtårn

Seilskuteseilasen The Tall Ship Races (TSR) som arrangeres i Kristiansand 25. – 28. juli er sertifisert Miljøfyrtårn. – Vi er veldig glad for at vi fikk på plass dette sertifikatet en gang til, for oss er det grunnleggende viktig å vise at vi har en klar og tydelig miljøprofil.

Det sier Marianne Tronstad, som er miljøansvarlig under TSR. Det er andre gang seilskuteseilasen i Kristiansand oppnår status som Miljøfyrtårn, forrige gang var i 2010 da TSR for første gang besøkte Kristiansand. Det ventes flere hundre tusen besøkende i Kristiansand havn under arrangementet i slutten av juli, og det er utført et grundig forarbeid i å gjøre det store arrangementet så miljøvennlig som mulig.

– Det er helt naturlig for oss å ha stort fokus på miljø under arrangementet. Vi har med oss mange aktører som gjør dette mulig, både i forhold til å få på plass sertifikatet, men kanskje enda viktigere å gjennomføre de nødvendige tiltakene for å nå målene. Vi har flere titalls frivillige som vil sørge for at området er ryddig og søppel tømmes. En rekke av våre leverandører sørger for at avfallssortering, transport og gjennomføring vil fungere bra. Uten disse gode samarbeidspartnerne ville det være vanskelig å ha en gjennomført miljøprofil på et arrangement av denne størrelsen, forteller Tronstad.

– Betyr det noe for arrangøren å vise at dere tar miljøansvar? 

– Kristiansand får mye gode tilbakemeldinger fra eier av arrangementet, STI, på at vi har så tydelig miljøprofil. Stadig flere av skutene tar miljøansvar og har engasjert seg i Blue Flag. Det betyr for vår del at stadig flere av skutene allerede har miljøbrillene på når de ankommer byen vår, sier Tronstad.

– Hvordan vil besøkende merke at dette arrangementet er grønt? 

– Først og fremst fordi det er rent og pent i området. Det skal også være estetisk fint med hvite telt over alt. Søppeldunken skal aldri være langt unna og vi kildesorterer avfallet. På våre vannklosetter er det også mulig å fylle drikkeflasken med vann da disse er koblet opp på det kommunale vannettet. Parkvesenet i kommunen stiller med sine grønne fingre og pynter området og Ingeniørvesenet sørger blant annet for at området feies jevnlig.

Mer om TSR i Kristiansand og det grønne arrangementet kan du lese på deres egne nettsider.

Av: Randi Røinaas Lomeland, Ordkraft 

Grønne arrangement