Kongelig åpning av Grønt senter

HKH Kronprinsesse Mette-Marit stod for den offisielle åpningen av Grønt senter i Kristiansand i dag torsdag 19. september. Sammen med HKH Kronprins Haakon kastet hun glans over åpningen av det nye ressurssenteret for klima- og miljøspørsmål.

– Dette er en stor dag for Miljøfyrtårn, og vi føler vi har kommet hjem her på Grønt senter. Hver dag bidrar vi til å pushe næringslivet i grønn retning. Det går en miljøfyrtårnbølge gjennom landet, sa styreleder i Miljøfyrtårn, Harald Jachwitz Andersen, som også er direktør i VIRKE. Han fortalte også at Miljøfyrtårns administrasjon i Kristiansand tiltrekker seg ledende fagfolk fra hele landet, og ønsker å være en motor i utviklingen av effektive og kreative måter å drive grønt på, med løsninger som ikke fordyrer for næringslivet.

Ordfører i Kristiansand kommune Arvid Grundekjøn synes det er spennende med grønn satsning i byen.
– Kommunen er stolt over at det nyrenoverte bygget brukes til rett formål med aktører som er i front med grønt næringsliv.

Miljøvernsjef i Kristiansand kommune Øystein Holvik ledet åpningsarrangementet på Grønt senter.
– Vi setter stor pris på at kronprinsparet viser slikt miljøengasjement, og også viser det i praksis med både Skaugum og Slottet som sertifiserte Miljøfyrtårn.

Morten Leuch Elieson, daglig leder i Miljøfyrtårn fulgte opp rosen av kronprinsparet.
– Vi synes det er ekstra hyggelig at kronprinsparet bruker tid på å markere åpningen av Grønt senter, og det viser hvor viktig arbeidet vi driver er. Miljø er et ledelsesspørsmål og det er også flott at så mange sentrale ledere fra privat og offentlig sektor var tilstede her i dag.

100 inviterte gjester deltok under åpningsarrangementet, i tillegg til barn fra Odderøya barnehage, Tordenskjoldsgate skole og elever fra kulturskolen som underholdt med sang og musikk.

Se bilder fra arrangementet på Miljøfyrtårns facebookside. 

Grønt senter

Stiftelsen Miljøfyrtårn og Grønn Hverdag holder til i Grønt senter, som er et kompetansesenter og en møteplass for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Senteret holder til i den tidligere kommandantboligen på Odderøya. Bygningen ble totalrenovert i 2013 og oppfyller gjeldende miljøstandarder både når det gjelder oppvarming og avfallshåndtering. Huset har også en solfanger montert på veggen for å varme vann, og det er etablert en kjøkkenhage utenfor etter inspirasjon fra konseptet bydyrking. Mer om Grønt senter på www.grontsenter.no