– Det lønner seg!

Økte krav til miljødokumentasjon krevde stadig mer av det sørlandsbaserte entreprenørselskapet BRG. Som Miljøfyrtårn sparer de både tid og penger.

– Det er mulig å tjene penger på å være miljøbevisste. Det er vår motivasjon.

Det sier Marius Salthaug, prosjektleder i BRG. Han har ansvar for Miljøfyrtårn-arbeidet i selskapet. Nå dokumenterer de egen miljøinnsats på en enklere måte, og vet de vil tjene penger på økt avfallssortering og lavere energibruk.

Fra venstre: prosjektleder i BRG, Marius Salthaug, og prosjekteringsleder i BRG, Knut Berg Bentsen.

Fordel i anbudsprosesser

– Før brukte vi mye tid på å fremskaffe ulik miljødokumentasjon. Nå har vi ett dokument som er anerkjent i alle anbudsrunder, forteller Salthaug, som allerede merker at oppdragsgiverne applauderer.

Som totalentreprenør forholder BRG seg til en rekke aktører og samarbeidspartnere. Alle skal merke at de er sertifisert, og særlig underleverandørene skal følges opp, i følge prosjekteringsleder Knut Berg Bentsen.

– De skal vite at de er på vår byggeplass, og sånn gjør vi det her!

Sparer penger

Det er ikke overgangen fra papp- til porselenskopper som utgjør den store forskjellen for BRG. De sparer både penger og miljøet på å senke energibruken på byggeplassen og på å øke kravene til sortering av avfall.

– Vi måler og rapporterer både energibruk og sorteringsgrad. Dette er det penger i, og det er motiverende.

Nå skal de ansatte gis den kunnskapen og bevisstheten de trenger for å levere grønnere og mer effektivt ute på byggeplassen.

BRG sparer penger på å øke kravene til sortering av avfall.

Lite byråkrati

Nylig mottok entreprenørselskapet beviset på at de nå er et godkjent Miljøfyrtårn. Prosessen viste at mye allerede var på plass, samtidig som de ble mer bevisste på hvor det lønner seg å gjøre mer.

– Sertifiseringsprosessen er ikke byråkratisk sammenlignet med andre systemer, slår Berg Bentsen fast.

 

Byggentreprenør