Bypost mottar Miljofytarn-diplomet av ordfører

– Dette er avgjørende for oss når vi deltar i store anbud

Denne artikkelen er i sin helhet hentet fra Vestviken24.no / av Jan Erik Hvidsten.

Med miljøsertifisering på plass står Bypost bedre rustet i store anbudsprosesser.

Fredag var ordfører Bjørn Ole Gleditsch på plass for å overrekke det synlige beviset på at Bypost nå er et Miljøfyrtårn.

Jeg har overrakt mange slike plakater de siste årene. Det jeg ser, er at mottakerne både bidrar til det grønne skiftet og ofte også sparer penger gjennom å være miljøvennlige, sa Sandefjord-ordføreren.

Deretter overrakte han det synlige beviset på at Bypost nå er et sertifisert Miljøfyrtårn. Linn Fagerberg fra Bypost tok imot plakaten. Den får selvsagt hedersplass i Byposts lokaler på Borgeskogen i Stokke.

Bevisstgjøring

Tom R. Gogstad fra Skagerak Consulting var også til stede. Han har hjulpet Bypost med prosessen.

Jeg ser at dette har vært en viktig bevisstgjøring for alle oss på Bypost. Vi har nå byttet renholdsleverandør til en som er miljøsertifisert. Vi har også fått Bring til å benytte mindre emballasje når de henter post hos oss.

Ikke minst er sertifiseringen avgjørende for oss når vi skal delta i store anbudsprosesser, sa Linn Fagerberg under tilstelningen fredag.

Innkjøpsmakt

Bjørn Ole Gleditsch fortalte at det offentlige årlig står for innkjøp på 500 milliarder. Han mener innkjøpsmakten til stat og kommuner er et godt middel for å få fortgang i det grønne skiftet.

I Sandefjord kommune er vi veldig bevisste på dette. Det har medført at Color Line nettopp åpnet sitt nye landstrømanlegg for Color Viking, slik at ferga ikke bruker diesel når den ligger til kai.

Alene gir dette en effekt tilsvarende utslippet fra 1350 biler. En ny hybridferje, som kjører elektrisk ut og inn fjorden, er under bygging og skal inn på ruten Strømstad-Sandefjord senest 1. januar 2020. Å bruke makten som ligger i en innkjøpsrolle er et effektivt klima-middel for det offentlige, sa Gleditsch.

Håndterer post

Bypost ble startet i Skien i 2006 av gründer Øystein Isaksen, mens Linn Fagerberg har bygget opp virksomheten i Vestfold.

Selskapet håndterer post for private bedrifter og offentlige instanser som kommuner. Siden 2013 har Bypost hatt egen virksomhet i Vestfold, og i 2015 kom også Buskerud med.

Bypost AS, selskapet som driver virksomheten i alle tre fylkene, omsatte i 2016 for 74 millioner kroner. Selskapet sysselsetter nesten 70 ansatte.

Største enkeltkunde er Rikshospitalet, som sender 10.000 brev daglig.

Bypost er et bindeledd mellom kundene og posten, ved at de henter og bringer post. Selskapet er prisbelønt for måten de rekrutterer på.

Mange av de ansatte er hentet fra ledighetskøen eller hadde på andre måter falt utenfor arbeidslivet før de fikk jobb i Bypost.

Bypost feirer miljøfyrtårnsertifiseringen med kake
FEIRET MED KAKE: Bypost feiret sertifiseringen med egen Miljøfyrtårn-kake. Foto: Jan Erik Hvidsten
Denne artikkelen er i sin helhet hentet fra Vestviken24.no / av Jan Erik Hvidsten.

Anbud, Innkjøp, Veitransport