Årets miljøhelt 2015

Stiftelsen Miljøfyrtårn har nå kåret vinneren i konkurransen “Årets miljøhelt i hverdagen”. Vinneren er Hallgeir Bergmo i det Miljøfyrtårn-sertifiserte firmaet Ymber.

Vi gratulerer Hallgeir Bergmo med tittelen “Årets miljøhelt 2015” og gir på denne måten heder for arbeidet han gjør for miljøet i hverdagen. Han vinner også et gratis weekendopphold på valgfritt Thon-hotel. Hotellkjeden har sertifisert alle sine hoteller som Miljøfyrtårn.

Juryen har følgende begrunnelse for hvorfor Hallgeir Bergmo ble kåret til vinner:

En miljøhelt i hverdagen er en som etablerer gode miljørutiner og sørger for at de blir fulgt. Årets miljøhelt viser at de smarte grepene en Miljøfyrtårn-bedrift gjør i hverdagen, gir merkbare miljøgevinster og samtidig økonomiske besparelser.

Bergmo ble nominert av sine egne med følgende begrunnelse:

«Hallgeir Bergmo er #miljøhelt i Ymber! Han har kontinuerlig fokus på avfallsortering og reduksjon, oppmuntrer de ansatte og gir beskjed når noe ikke er godt nok. Hallgeir har bidratt til Ymber nesten har halvert avfallet siden 2011, og i tillegg har økt kildesorteringsgraden fra 40% i 2011 til 68% i 2014. På bildet er Hallgeir i mørk skjorte og på jobb på lageret, der han også tidligere har etablert en større miljøstasjon».

Vi gratulerer også de tidligere ukesvinnerne Ann Kristin Lid ved Gjerpen sykehjem og Mads Andreassen fra Den glade baker i Asker.

Av: Randi Røinaas Lomeland, Ordkraft 

Miljøhelt