5 tips til en mer miljøvennlig bedrift

Det grønne skiftet krever handling, og norske virksomheter må ta sin del av miljøansvaret.

Daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg, deler sine råd for hvordan bedrifter kan lykkes i den grønne fremtiden. Her er hennes fem tips til en mer miljøvennlig bedrift:

1. Bli miljøsertifisert

Start prosessen i dag! Ved å miljøsertifisere bedriften kan du enkelt og effektivt gjøre positive tiltak for både indre og ytre miljø – hver dag. Det hjelper deg å bygge en sterk merkevare, og kvalifiserer deg til flere anbudsrunder. I tillegg er det lønnsomt både for bunnlinjen, ansatte og miljøet! Miljøfyrtårn gir deg alt du trenger for å miljøsertifisere din virksomhet.

2. Still miljøkrav

Still miljøkrav til alle dine leverandører, og be om at de også er miljøsertifisert. I det offentlige gjøres dette nå i større grad gjennom ny lov om offentlige anskaffelser. Også private og statlige virksomheter bør stille krav!

3. Kjøp miljøvennlig

Sikre at virksomheten din kun kjøper inn miljømerkede produkter. Alt etter hvilke produkter det gjelder, finnes det flere anerkjente merkeordninger, som f.eks. Svanen, Debio og Fairtrade.

4. Reis mindre

Tenk gjennom om du virkelig trenger å reise for å ta et bestemt møte. Skype og andre virtuelle møteplasser gjør at du kan utnytte tiden bedre, og spare både tid, penger – og miljøet!

5. Skap gode vaner

Ta med deg dine gode vaner fra jobben hjem. Reis kollektivt, resirkuler, kast mindre mat og spis mer grønnsaker, lokalprodusert mat og mindre kjøtt. Skryt av barna dersom de også tar ansvar. Vær litt nysgjerrig – kanskje er barnehagen eller skolen de går på sertifisert som Miljøfyrtårn?

Er din bedrift klar for den grønne fremtiden?

Ta kontakt for mer informasjon, eller for å komme i gang med sertifiseringen.