Kjøp bærekraftige julegaver

Denne julen vil norske virksomheter bruker milliarder på gaver til ansatte. Stiftelsen Miljøfyrtårn ber ledere unngå gaver som havner i søpla etter kort tid.

 – Norske virksomhetsledere i 2016 bør vite bedre enn å tro at minnepinner, lommelykter eller pyntegjenstander er det som skal til for å skape tilfredse ansatte. Det er på tide å skru av autopiloten, og få et mer bevisst forhold til hva man kjøper.

Det sier Linn Grøtberg, leder for marked og kommunikasjon i Stiftelsen Miljøfyrtårn. Hun har en bærekraftig oppfordring til norske ledere.

Kortvarig glede

– Skal du gi dine ansatte en julegave, så gi noe som kommer både medarbeiderne og virksomheten til gode over lengre tid.

Virksomheter som vil ha tilfredse og motiverte ansatte, oppnår ofte det motsatte ved å kjøpe overfladiske materielle gaver. De gir kortvarig glede og bidrar bare til økt forbruk og frustrasjon.

– Den beste gaven er å ta vare på de ansatte, slik at de trives og presterer godt på jobb. Det er det som gir lojale ansatte, konkluderer Grøtberg.

Gave som løfter arbeidsmiljøet

I følge Grøtberg er det mange gode alternativer til de materielle gavene, og hun ber virksomheter tenke nøye gjennom hva man gir.

– Det er bedre å gi en varig gave som skaper fellesskap og godt arbeidsmiljø.

 Miljøfyrtårns tips til julegaver til ansatte:

sjekk Opplevelser i stedet for materielle gaver
sjekk Kortreist og lokalprodusert mat
sjekk Refusjon av utgifter til trening
sjekk Pengegave til veldedig formål