Miljøfyrtårn nummer 5000 til Ålesund

Medi 3 fikk nylig overrakt Miljøfyrtårn-sertifikat nummer 5000 i Norge. I følge administrerende direktør har engasjementet vært stort. 

 Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Det medisinske senteret Medi 3 i Ålesund fikk sertifikat nummer 5000, men i følge administrerende direktør, Jan Terje Teige, var det forretningsmessige hensyn som satte i gang prosessen.

– Utgangspunktet vårt for å bli miljøsertifisert var at det i økende grad er krav om sertifisering i anbudsprosesser. Etter å ha satt i gang arbeidet, så ser vi også at en kan gjennomføre kostnadsbesparende tiltak samtidig som en bidrar til et bedre miljø. 

Da prosessen frem mot en sertifisering startet, hadde de liten tro på at sitt bidrag kunne bety noe. Det har endret seg på veien!

– Nå ser vi at holdningsskapende arbeid har gjort at interessen for miljø har økt hos oss. Engasjementet har vært overraskende stort, kan Teige i dag slå fast.

En milepæl i Ålesund
For daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg, er det ekstra gøy at sertifikat nummer 5000 havnet i akkurat Ålesund:

– Jeg er fra Ålesund, og det er selvsagt litt ekstra stas å kunne reise hjem for å markere Miljøfyrtårn nummer 5000. Dette er en milepæl for oss, og viser at flere og flere virksomheter ser verdien av å ta miljøansvar i praksis. 


 

Tekst: Eva Kvelland
Foto: Medi 3