Nyhetsarkiv

Fra verst til best på miljø

Høle skole har gått fra å være en energiversting til å bli Sandnes kommunes første Miljøfyrtårn-skole. 

Bystyret i Sandnes har vedtatt en handlingsplan energi og klima for Sandnes, som innebærer at alle kommunale virksomheter skal være Miljøfyrtårn-sertifisert innen 2016. Det er nå 87 godkjente Miljøfyrtårn i Sandnes.

Hana skole fikk onsdag 17. april overrakt Miljøfyrtårn-diplom som første skole i Sandnes kommune. Sandnesposten har 23. april viet en helside til skolens arbeid med miljøsertifisering, og deler av artikkelen gjengis i den videre teksten:

"Samtidig med at skolebygningen er blitt rehabilitert, har skolen gjennom det siste året arbeidet med å kvalifisere seg til miljøfyrtårn.


- Det er alt fra ENØK og sparepærer til at PC-ene slår seg automatisk av og at vi sorterer søppel. Vi kjøper svanemerkede varer, og har økologisk mat i skolefritidsordningen, sier undervisningsinspektør Jostein Mange Løvtangen til Sandnesposten.


Var en versting

På en del områder var skolen en versting - spesielt på energisparing og ventilasjon. Klasserommene hadde ingen ventilasjon, og det ble også funnet flere hull i veggene.


- Bygget her var ikke bra. Vi har alltid vært gode på søppelsortering, innkjøp og arbeidsmiljø, men i løpet av de siste årene har skolen gjort en del endringer og oppgraderinger. Nå ligger vi helt i toppen på miljøfronten, forteller Løvtangen.Fornøyd rektor

Rektor Arvid Strand er fornøyd med hvordan skolen fremstår i dag.


- For bare fire år siden hadde vi et skolebygg som ble energimerket klasse F. Det lakk så mye varme ut av skolen at skoletaket ikke frøs! I dag har vi nytt ventilasjonsanlegg, tette tak og vindu, og er med det på den offensive delen av økonomiplanen i kommunens innføring av ENØK-satsing, sier Strand, og legger til at elevrådet skal ha sin del av æren for at dette har vært mulig.


Les hele artikkelen i denne pdf-filen: Artikkel i Sandnesposten 23.04.13 

Kilde: Sandnesposten


 

 

Kurs og seminarer

Facebook

Konst. daglig leder: Hege Lønning

Alt innhold er © 2015 Stiftelsen Miljøfyrtårn

Adresse

Vi har kontor i Kristiansand og Oslo, se adressene her. 

Telefon: 38 00 80 60
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider: Mandag - fredag 09.00 - 15.00