Norges Varemesse nytt Miljøfyrtårn

Som den første i sin bransje er Norges Varemesse blitt sertifisert som Miljøfyrtårn. Oslo Spektrum, som eies av Norges Varemesse, er også i ferd med å bli miljøfyrtårnsertifisert. 

Norges Varemesse er en internasjonal arena for messer og kongresser, utstillinger og konserter. Sertifiseringen vil gjelde for Norges Varemesse (drift) og egne messer (Gave&Interiør, JuleExpo, Oslo Motorshow, Nor-Shipping, Samler&Antikk, Dogs4All, Hagemessen), og varer i 3 år før den igjen må fornyes. Hvert år må det utarbeides miljørapport og handlingsplan som skal godkjennes av Stiftelsen Miljøfyrtårn.
 
Norges Varemesse har følgende miljøpolicy:
Norges Varemesse skal drive en sunn og langsiktig bærekraftig virksomhet. Den skal preges av ansvar for ansatte, samfunnet og miljøet.

Sammen for et bedre miljø
Norges Varemesse tar miljøansvar og har fokus på å skape et bedre miljøvennlig messesenter for både arrangører, utstillere og besøkende. I et topp moderne bygg har vi alltid fokus på energisparende tiltak og riktig, miljøvennlig avfallshåndtering. Norges Varemesse er Norges største messesenter og blir besøkt av over 400 000 mennesker hvert år. Som vertskap for mange arrangementer har vi et ansvar for å bidra til og skape et bedre og sunnere miljø.

Tiltak for et bedre miljø
I Norges Varemesse har vi alltid fokus på energibesparende tiltak og miljøvennlig og riktig avfallshåndtering. Vi stiller krav til oss selv og leverandører om å få levert best mulig miljøvennlige produkter. I samarbeid med våre ansatte arbeider vi kontinuerlig med å skape en mer miljøvennlig arbeidsplass.

Norges Varemesse vil få overlevert sine Miljøfyrtårnsertifikater av ordfører i Skedsmo kommune Ole Jacob Flæten fredag 8. mars.

Les mer om prosessen frem til sertifisering av Norges Varemesse på nettsidene til Skedsmo kommune