Historiske Refsnes Gods er Miljøfyrtårn


Refsnes Gods er nylig sertifisert som Miljøfyrtårn. Hotellet er en del av "De Historiske Hotel & Spisesteder" og har satt høye miljømål på veien til å bli Miljøfyrtårn. 

 - Vi vil med dette vise at vi har et samfunnsansvar og er bevisste på det vi driver med. Alle deler av hotellet må bidra for at alle mål skal oppnås, men den største jobben er allerede gjort. Nå kan vi måle oss selv ut fra sertifiseringskravene og se at vi bare blir flinkere og flinkere, sier en fornøyd hotelldirektør Gunn Salbuvik til Byavisa Moss.


I idylliske omgivelser, et steinkast fra Oslofjorden, ligger Refsnes Gods på Jeløy ved Moss. Nylig ble Miljøfyrtårndiplomet delt ut av ordfører Tage Pettersen, med hotelldirektør og øvrig personale tilstede. Det tradisjonsrike hotellet har satt høye miljømål for driften.

- Vi skal pusse opp i stedet for å kjøpe nytt, og har allerede gjort dette blant annet ved å trekke om fine, gamle stoler. Dette er bare et av mange punkter vi har å jobbe med. Det har vært mye å sette seg inn i og rapporter og skjemaer skal skrives og følges i forhold til alt fra bilbruk til engangsprodukter. Det har vært en heftig høst. Nå gjenstår bare det daglige arbeidet med å jobbe mot målet om stadig å bli bedre, sier hotelldirektøren til Byavisa Moss.

I arbeidet med sertifisering har hotellet jobbet med sitt HMS-system, innkjøpsrutiner hvor mer miljøvennlige og varige varer etterspørres, og med tiltak for transport, avfall og energi. 

Refsnes Gods er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder, som har mål om å sertifisere alle sine medlemmer som Miljøfyrtårn.

Byavisa Moss har viet en helside til miljøsertifiseringen av Refsnes gods 27. februar. Artikkelen kan leses i sin helhet her.