Økologisk matkurs for mat- og helselærere

Nedre Eiker har lenge vært en foregangskommune innen Miljøfyrtårnsertifisering. For å møte Miljøfyrtårns nye krav om at 15 % av totalt forbruk av matvarer skal være økologiske, sendes alle kommunens mat- og helselærere på økologisk matkurs. 

Kommunens mat- og helselærere gjennomfører i disse dager et todagers kurs, der målet er at lærerne får kunnskap om økologiske matvarer og inspirasjon til å bruke matvarene i undervisningen. Først gjennomgås teori om økologisk mat. Deretter følger et dagskurs med innleid kokk. 

På kjøkkenet på ungdomshuset Down Under møtte vi fire sprudlende lærere som sammen med kursholder Hanne Ringstrøm jobbet med å lage smaksrike retter av økologiske råvarer.

Kokken Ringstrøm brenner for økologisk mat og forteller at bruk av økologisk mat ikke behøver å være dyrt.

– Man må bare tenke litt annerledes. Økologiske belgfrukter er ikke dyrt. Sammen med matvarer av fullkorn gir dette mye proteiner, forteller hun mens hun viser frem tre innbydende tomatsupper som deltakerne har laget.

Et annet viktig mål med kurset er at lærerne skal få inspirasjon til å lære elevene å krydre maten selv.

–Smak er et punkt i læreplanen. Elevene skal lære å finne ut hva man trenger av smakstilsetninger for å få et godt måltid. De skal kunne ta valg for å skape smak. På dette kurset får lærerne inspirasjon til å teste ut ulike smakstilsetninger, sier Ringstrøm.


Kilde: Saken er i sin helhet hentet fra nettsidene til Nedre Eiker kommune

Av: Cathrina de Lange, Nedre Eiker kommune  www.nedre-eiker.kommune.no