Landets kuleste hotell er grønt

Thon Hotell Kautokeino er landets kuleste hotell i klassen natur i en kåring Nettavisen har utført i desember. Det miljøfyrtårnsertifiserte hotellet satser tungt på miljø gjennom å tilby Grønne konferanser.


- Vi er helt nylig blitt sertifisert til grønne konferanser, som er et tilbud utviklet av Thon i Arendal. Vi er allerede såkalt Miljøfyrtårn, og når vi nå satser på grønne konferanser, så betyr det at vi skal tilby samordnet transport til konferanser for å bidra til miljøgevinst. Vi skal ha økologisk mat, kortreist mat, bruke resirkulert papir - kort sagt miljø i alle ledd, sier hotelldirektør Bjørn Arvid Hætta til den samiske lokalradioen GLR. Hætta forteller også at en slik kåring har betydning for hotellet i reiselivssammenheng.

Særpreget bygg i naturen
Naturen rundt hotellet, hotellbygget og de ulike matkonseptene med innslag av tradisjonell samisk mat som tilbys gjestene er blant argumentene som trekkes fram i Nettavisens kåring. Hotellet tilbyr en rekke aktiviteter for gjestene, blant annet viddekamp hvor gjestene konkurrerer og lærer å reise lavvo, legge ris, tenne bål og koke kaffe.

Mer om det miljøfyrtårnsertifiserte hotellet kan du se på hotellets nettsider. 

Kilder:
Norges 10 kuleste hoteller i Nettavisen 
Altaposten
Guovdageainnu Lagasradio GLR
Foto: Thon hotell