Bli Miljøfyrtårn


Å bli Miljøfyrtårn er oppnåelig for de fleste, og vår standard sertifiseringsmodell følger kort sagt seks trinn. Andre sertifiseringsmodeller som hovedkontor, kjøpesenter, grønne arrangement og grønne konferanser finner du her.


STANDARD SERTIFISERINGSMODELL
 

Kontakt en Miljøfyrtårnkonsulent.

En konsulent hjelper virksomheten gjennom prosessen med å bli Miljøfyrtårn. Du velger selv hvilken konsulent du vil bruke etter å ha mottatt tilbud.

Oversikt over konsulenter i ditt område

Oversikt over priser og kostnaderEtabler en intern miljøgruppe som sammen med konsulenten lager en miljøanalyse ut fra nåsituasjonen, og de kravene som stilles til din bransje.

Miljøanalysen tar for seg temaer som bl.a. helse, miljø og sikkerhet (HMS), energibruk og avfalls- og utslippshåndtering.

Bransjekrav

Utdypende om miljøanalyse 

 

Miljøgruppen og konsulent lager en handlingsplan for å nå målet om å bli et Miljøfyrtårn. Involvering av ansatte er en viktig suksessfaktor i dette arbeidet.

 


Konsulenten ferdigstiller miljøanalysen, og dere avtaler en fremdriftsplan.

 


Tiltak iverksettes i virksomheten for å oppfylle bransjekravene.

 


Virksomheten godkjennes og sertifiseres av en uavhengig sertifisør. Det er konsulenten som bestiller og avtaler tid for sertifiseringsmøtet.

 


Stiftelsen Miljøfyrtårn kontrollerer et godkjenningsbrev fra sertifisør og Miljøtårn-sertifikatet blir utstedt. Dere er nå blitt Miljøfyrtårn! Lag en kommunikasjonsplan og profilér dere som Miljøfyrtårn.

Profileringsmateriell

 

Å være Miljøfyrtårn

Å bli et Miljøfyrtårn er en god start. Å være et Miljøfyrtårn er å ta miljøansvar i hverdagen.

 

Miljørapportering

Hvert år leverer virksomheten miljørapport hvor forbedringer dokumenteres. Denne rapporten leveres i Miljøfyrtårnportalen
 

Resertifisering

Miljøfyrtårnsertifikatet er gyldig i tre år og utløper automatisk. Virksomhetene får en epost om resertifisering 6 måneder før fristen går ut. Det er virksomhetenes ansvar å ta kontakt med kommunen eller en sertifisør og sørge for at resertifiseringsmøte blir avtalt og gjennomført i god tid før sertifikatet går ut på dato. Det kan være nyttig å gå gjennom bransjekravet i forkant av resertifiseringen for å få med dere eventuelle oppdaterte krav for din bransje. 
 
For grundigere informasjon om hva resertifisering innebærer,se
icon Sjekkliste for resertifisering
 
Finn sertifisør i din kommune eller fylke.
 

Miljøarbeid til inspirasjon

Kurs og seminarer

Facebook

Konst. daglig leder: Hege Lønning

Alt innhold er © 2015 Stiftelsen Miljøfyrtårn

Adresse

Vi har kontor i Kristiansand og Oslo, se adressene her. 

Telefon: 38 00 80 60
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider: Mandag - fredag 09.00 - 15.00