Oppsiktsvekkende energikarakter

Solstrand Hotel & Bad

Historiske Solstrand Hotel & Bad i Os i Hordaland har oppnådd Energimerke B. Energimerkingen av det Miljøfyrtårnsertifiserte hotellet vekker oppsikt. 


Hotellet er bygget i 1896 og er en del av hotellsamarbeidet ”De historiske”.


- Solstrand er et bra eksempel på hvordan ting kan gjøres, hotellet har klart å bevare byggets egenart, samtidig som de har gjort mye på energisiden som bidrar til at de får energimerke B. Hotellet har hatt energi i fokus gjennom mange år og ved alle forbedringer står energi i fokus. Gjennom grundig etterisolering og varmepumper gjenbruker de energien i bygget, samtidig som de bruker fjorden utenfor som energikilde. Det sier Roy Peistorpet, senior energirådgiver i Rejlers Consulting, som har gjennomført energimerkingen av hotellet.
 
Energirådgiveren bekrefter at energimerking B for et historisk hotell peker seg ut.
- Noen få aktører klarer å oppnå dette, men om du følger forskriftene vil et nytt bygg i dag oppnå energimerke C. De fleste bygg havner på D og E. Vi har energimerket en rekke hoteller hvor D er vanlig karakter, sier Peistorpet.
 
- Solstrand tar energiledelse på alvor og er innovative med tanke på å bruke avanserte tekniske løsninger. De har hele tiden fokus på å finne nye tiltak som kan gjøre dette enda bedre, og energimerke B bekrefter dette, sier Peistorpet.
 
Miljøfyrtårn
Solstrand Hotel & Bad har siden våren 2010 har vært miljøsertifisert gjennom Miljøfyrtårn.
- Vi i Miljøfyrtårn er imponert over Solstrands miljøinnsats, det miljøsertifiserte hotellet går foran som et godt eksempel på kontinuerlig innsats for miljøet, sier Morten Leuch Elieson, daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn.
 
Solstrand Hotel & Bad ligger ved Bjørnefjorden i Os i Hordaland. Hotellet er med i hotellsamarbeidet ”De historiske”, som har ambisjon om å miljøsertifisere alle sine hoteller. ”De historiske” arbeider aktivt med energisparing i sine hotellbygg.

- I vinter har vi jobbet ekstermt for å være klar for resertifiseringen av Miljøfyrtårn i 2013. Vi gleder oss stort over Energimerke B, som mange i utgangspunktet sa var umulig for oss å oppnå, sier hotelldirektør Børrea Schau-Larsen.
 
Kontakt oss gjerne for mer informasjon:
Børrea Schau-Larsen, hotelldirektør Solstrand hotell & bad, mobil 911 62 195
Morten Leuch Elieson, daglig leder Stiftelsen Miljøfyrtårn, mobil 970 50 075
Roy Peistorpet, senior energirådgiver Rejlers Consulting, mobil  913 78 969