Oppsiktsvekkende energikarakter

Solstrand Hotel & Bad

Historiske Solstrand Hotel & Bad i Os i Hordaland har oppnådd Energimerke B. Energimerkingen av det Miljøfyrtårnsertifiserte hotellet vekker oppsikt. 


Hotellet er bygget i 1896 og er en del av hotellsamarbeidet ”De historiske”.


- Solstrand er et bra eksempel på hvordan ting kan gjøres, hotellet har klart å bevare byggets egenart, samtidig som de har gjort mye på energisiden som bidrar til at de får energimerke B. Hotellet har hatt energi i fokus gjennom mange år og ved alle forbedringer står energi i fokus. Gjennom grundig etterisolering og varmepumper gjenbruker de energien i bygget, samtidig som de bruker fjorden utenfor som energikilde. Det sier Roy Peistorpet, senior energirådgiver i Rejlers Consulting, som har gjennomført energimerkingen av hotellet.
 
Energirådgiveren bekrefter at energimerking B for et historisk hotell peker seg ut.
- Noen få aktører klarer å oppnå dette, men om du følger forskriftene vil et nytt bygg i dag oppnå energimerke C. De fleste bygg havner på D og E. Vi har energimerket en rekke hoteller hvor D er vanlig karakter, sier Peistorpet.
 
- Solstrand tar energiledelse på alvor og er innovative med tanke på å bruke avanserte tekniske løsninger. De har hele tiden fokus på å finne nye tiltak som kan gjøre dette enda bedre, og energimerke B bekrefter dette, sier Peistorpet.
 
Miljøfyrtårn
Solstrand Hotel & Bad har siden våren 2010 har vært miljøsertifisert gjennom Miljøfyrtårn.
- Vi i Miljøfyrtårn er imponert over Solstrands miljøinnsats, det miljøsertifiserte hotellet går foran som et godt eksempel på kontinuerlig innsats for miljøet, sier Morten Leuch Elieson, daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn.
 
Solstrand Hotel & Bad ligger ved Bjørnefjorden i Os i Hordaland. Hotellet er med i hotellsamarbeidet ”De historiske”, som har ambisjon om å miljøsertifisere alle sine hoteller. ”De historiske” arbeider aktivt med energisparing i sine hotellbygg.

- I vinter har vi jobbet ekstermt for å være klar for resertifiseringen av Miljøfyrtårn i 2013. Vi gleder oss stort over Energimerke B, som mange i utgangspunktet sa var umulig for oss å oppnå, sier hotelldirektør Børrea Schau-Larsen.
 
Kontakt oss gjerne for mer informasjon:
Børrea Schau-Larsen, hotelldirektør Solstrand hotell & bad, mobil 911 62 195
Morten Leuch Elieson, daglig leder Stiftelsen Miljøfyrtårn, mobil 970 50 075
Roy Peistorpet, senior energirådgiver Rejlers Consulting, mobil  913 78 969


Miljøarbeid til inspirasjon

Kurs og seminarer

Facebook

Konst. daglig leder: Hege Lønning

Alt innhold er © 2015 Stiftelsen Miljøfyrtårn

Adresse

Vi har kontor i Kristiansand og Oslo, se adressene her. 

Telefon: 38 00 80 60
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Åpningstider: Mandag - fredag 09.00 - 15.00