Årlig klima- og miljørapport

Innen 1. april hvert år skal alle miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter levere status for miljøarbeidet for foregående år. Ved å fylle ut den årlige klima- og miljørapporten kan du se konkrete resultater av miljøtiltakene din bedrift gjennomfører.

Klima- og miljørapporten kan bidra til bedre styring på miljøarbeidet, og er et godt dokument for å bevisstgjøre ledelse og ansatte på virksomhetens miljøbelastning og hva dere har oppnådd ved å sette inn miljøtiltak. Du kan også sammenligne din bedrift med andre miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter i samme bransje. 


Klima- og miljørapporten er to dokumenter i én

Rapporten viser hvilke miljøresultater din virksomhet har oppnådd foregående år. Samtidig er det et styringsverktøy der dere legger planer med tiltak for det kommende året.

Det skal fastsettes miljømål (for eksempel på energibruk og sykefravær) slik at man effektivt kan se om tiltakene har hatt en effekt. Klima- og miljørapporten kan dermed betraktes som en årsrapport på miljøarbeidet, og en plan for hvordan miljøarbeidet kan bli enda bedre!

Mange viser betydelig samfunnsansvar og forteller om vesentlig miljøinnsats i miljørapporten. Samlet bidrar miljøfyrtårnsertifiserte virksomheter til lavere klimautslipp, og mindre miljøbelastninger. Dette er et viktig engasjement!


Brukerveiledning
Se   pdf veileder for klima- og miljørapportering
 her. 

Stiftelsen Miljøfyrtårn har også utviklet et verktøy i Nanolearning som viser deg steg for steg hvorfor det er viktig å levere klima- og miljørapporten og hvordan du får logget deg inn i Miljøfyrtårnportalen. 

 

Om du har spørsmål om utfylling av miljørapporten, kan Anette Severinsen i Stiftelsen Miljøfyrtårn kontaktes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på telefon 38 00 80 60